Een winkel vol 
leuke spullen

Nieuws van Jouw Marktkraam

Workshopruimte en Lidmaatschap Jouw Marktkraam Gouda

12-12-2017

Vanaf januari 2018 gaan we een aantal dingen in de winkel veranderen. Het wordt allemaal nog leuker!

Allereerst zijn we de eerste 2 weken van januari gesloten, we hebben even lekker 2 weken vrij en gaan er vanaf 16 januari weer volop tegenaan.

Wat gaat er nu veranderen?

Workshopruimte:

We gaan een workshopruimte creëren met plaats voor 10 personen. De ruimte kan worden gehuurd voor een dagdeel inclusief of exclusief koffie/thee. Uiteraard zijn aanvullende wensen bespreekbaar. Prijzen voor het huren kun je vinden op http://www.jouwmarktkraamgouda.nl/tarieven

INTRODUCTIE AANBIEDING: Huur je in januari of februari de workshopruimte dan krijg je maar liefst 25% korting op de huurprijs!

Lidmaatschap Jouw Marktkraam Gouda:

Je kunt voor een minimale periode van 3 maanden lid worden van Jouw Marktkraam Gouda. Er zijn 3 soorten lidmaatschap, Brons, Zilver en Goud. Afhankelijk van het lidmaatschap mag je, naast een vast bedrag per maand, een aantal artikelen met een minimum verkoopprijs van € 10,00 per artikel inbrengen. Wij bepalen waar je artikelen komen te staan en de opbrengst voor jou is maar liefst 80%. De volledige informatie staat op http://www.jouwmarktkraamgouda.nl/tarieven

INTRODUCTIE AANBIEDING: Wordt je in januari of februari lid van Jouw Marktkraam Gouda dan krijg je maar liefst 25% korting op je lidmaatschap voor de eerste periode van 3 maanden(alleen op je lidmaatschap, niet op de commissie van 20%).

Lees verder

Conceptstores Gouda slaan aan

17-08-2016

Een jaar geleden waren ze er vrijwel niet, nu schieten ze als paddenstoelen uit de grond: conceptstores. Centrum-manager Ronald van Rossum noemt het een succes. Een jonge ondernemer hoeft geen contract van een paar jaar af te sluiten of een hoge huur te betalen.

Met de opening van conceptstore Kersvers aan de Lange Groenendaal in Gouda staat de teller op vier. En het zullen er alleen maar meer worden, verwacht Van Rossum. ,,En dat terwijl Gouda er laat mee is begonnen'', stelt hij. ,,Op De Bokkesprong na zijn de anderen dit voorjaar geopend.'' 

Het idee van een conceptstore - een winkel waarin ondernemers hun eigen kraampje kunnen uitstallen - is ontstaan in grotere steden als Utrecht en Nijmegen. Gouda heeft er nu vier: Kersvers, Jouw Marktkraam, Hebikvia en Out of the Box. 

Laagdrempelig
Van Rossum noemt een conceptstore laagdrempelig voor de jonge ondernemer. ,,Die hoeft immers geen contract van een paar jaar af te sluiten of een hoge huur te betalen. Die kosten worden met alle huurders van het pand gedeeld.'' Deze gedachtegang speelt volgens Van Rossum bij veel jonge ondernemers in de stad.

Je hoort zelfs dat mensen het Gouds Montmartre voor de conceptstores overslaan

Maar ook de winkelende Gouwenaar reageert er enthousiast op, volgens de verschillende ondernemers. Ronald van der Tuijn van Jouw Marktkraam schat dat er dagelijks zo'n tweehonderd klanten binnenlopen. Ook Miranda Kruisinga van Out of the Box merkt dat mensen er positief op reageren. Van Rossum: ,,Je hoort zelfs dat mensen het Gouds Montmartre ervoor overslaan.'' Van der Tuijn begon in juni met een conceptstore en sindsdien is er veel aanloop geweest. ,,Nu zijn er wel 102 huurders'', weet hij. 

Ook Sanneke Oskam - die morgen haar winkel Kersvers opent - is hoopvol. Zij heeft 33 huurders. ,,Het zal niet leiden tot concurrentie in de stad'', denkt ze. ,,Een conceptstore is immers maar een categorie, net als een kledingzaak. Ze kunnen van karakter erg verschillen.''

Denise van Gastel van woon- en lifestylewinkel De Bokkesprong runde ook een halfjaar een conceptstore. Ze wil er zeker een vervolg aan geven, maar dan in een grotere variant. ,,Als je al een eigen winkel hebt, is het lastig een kleinere conceptstore te runnen.''  
Ook Van der Tuijn heeft een kritische noot. ,,Omdat het nu booming business is, zullen uiteindelijk een paar conceptstores omvallen.''

Lees verder

Opening Jouw Marktkraam Gouda 1 juni!

22-05-2016

Jouw Marktkraam Gouda de fysieke tegenhanger van Marktplaats.

Veel mensen kopen en verkopen spullen via Marktplaats.nl. Een mooie manier om goederen een tweede leven te geven. Maar de koper kan het aanbod van tevoren niet zien en kan kleding of schoenen niet passen. Voor kleinere goederen is verzending relatief duur. Jouw Marktkraam Gouda biedt hiervoor dé oplossing.

1 Juni 2016 zal Jouw Marktkraam Gouda de deur openen in het voormalig pand van “De Kandelaer” aan de Dubbele Buurt 5-7-9 te Gouda. Bianca van der Tuijn zal de winkel gaan runnen op een manier waarop iedereen zich weer welkom voelt in een winkel. Een vriendelijk woord, een kopje koffie of thee, voor Bianca de gewoonste zaak van de wereld. ‘We willen dat de klant zich thuis voelt en een geweldige winkelervaring heeft’ is een van haar uitspraken.

Gebruikte spullen een tweede kans geven is niet alleen leuk, maar ook duurzaam en economisch interessant. Je verdient er geld mee en daarnaast maak je er iemand anders weer blij mee. Die kan immers voor een leuk prijsje iets kopen. En zo recyclen we op een prettige manier.

Veel mensen weten inmiddels de winkels van Jouw Marktkraam te vinden om er gezellig te winkelen en men vindt er altijd wel iets van zijn gading.  

Iedereen kan bij Jouw Marktkraam Gouda een kraam huren voor slechts € 30,- per week om hierin je gebruikte, goed bewaarde of dubbel gekochte producten te verkopen. Als je een webshop hebt of je bent een hobbyist of kunstenaar, ook dan kun je van Jouw Marktkraam Gouda gebruik maken.

Verenigingen of sportclubs kunnen ook een kraam huren om zo wat extra geld te verdienen en om  bijvoorbeeld reclame te maken. Er is veel mogelijk bij Jouw Marktkraam Gouda, vraag naar de mogelijkheden.

Hoe werkt het?

Je huurt 1 of meerdere kramen voor een periode van een week of langer. Met de barcodestickers die je krijgt, prijs je zelf je spullen en vervolgens richt je jouw kraam zo aantrekkelijk mogelijk in. Daarna heb je er geen omkijken meer naar. De medewerker van Jouw Marktkraam Gouda zorgt voor de verkoop. Jouw verkoop wordt door het barcode systeem geregistreerd en aan het einde van de huurperiode maakt Jouw Marktkraam Gouda al het verdiende geld over op de bankrekening van de huurder. Met de Jouw Marktkraam App kun je je opbrengst altijd volgen.

Jouw Marktkraam in heel Nederland.

Jouw Marktkraam is in november 2013 in Leeuwarden aan de Harlingerstraatweg 34 van start gegaan. In april 2014 opende de tweede vestiging in Bolsward en sindsdien ontwikkelt het concept zich razend snel. In het tweede kwartaal van 2016 zullen er zeker nog 6 vestigingen opengaan waaronder dus ook Jouw Marktkraam Gouda. Wekelijks  komen er nieuwe  franchise belangstellenden bij. Allemaal ondernemers die enthousiast zijn over het concept, welke past in het bewust worden van het hergebruiken van tweedehands spullen en die ook een platform willen bieden aan ondernemers en hobbyisten.

Het doel is om eind 2016 minimaal 50 vestigingen door heel Nederland te hebben, dit maakt Jouw Marktkraam tot één van de snelst groeiende franchise formules.

Wil je meer weten over Jouw Marktkraam Gouda, dan kun je mailen naar gouda@jouwmarktkraam.nl of kijk op onze website www.jouwmarktkraamgouda.nl

Lees verder

Jouw Marktkraam in het nieuws

Het Algemeen Dagblad heeft 1 juni een leuk artikel geschreven over Jouw Marktkraam Gouda!

02-06-2016

Lees verder

De Goudse Post heeft 1 juni een leuk artikel geschreven over Jouw Marktkraam Gouda!

02-06-2016

Lees verder

Jouw Marktkraam Gouda op tv!

21-05-2016

Geweldig leuk geworden en vorige week de hele week te zien geweest op RTV Gouwestad. Heb je ook interesse om je spullen te verkopen bij Jouw Marktkraam Gouda kom dan langs of neem contact met ons op via 06-81192432 of gouda@jouwmarktkraam.nl

Graag willen we RTV Gouwestad bedanken voor het maken van deze reportage.

Bron: RTV Gouwestad

Lees verder